The Soul of Imagery / Workshop  for Visualisation
A képalkotás lelke / Látásmódfejlesztő Workshop

“Fedezd fel egyéni látásmódodat, alkotói stílusod váljon felismerhetővé”
Honnan jönnek az inspirációk? Hogyan alkalmazzuk őket? Hogyan találom meg az egyéni látásmódomat?

Ha szeretnéd, hogy alkotói folyamataid támogatást kapjanak és látásmódod fejlődjön - neked szól a kurzus
Mit csinálunk? Inspirációkat kutatunk, elemzünk és alkalmazunk, vizualizációs műhelymunkákat hozunk létre kisérleti fotózásokon keresztül

A “ képalkotás lelke” látásmódfejlesztő workshop segít eligazodni az inspirációs források terén, hogy képeink valóban egyéni látásmódot közvetítsenek.
A workshop alatt a résztvevők elsajátítják azokat a folyamatokat, amelyek segítségével saját inspirációikat tovább tudják építeni, projektjeiket önállóan ki tudják dolgozni és meg tudják alkotni.


A képalkotás lelke

Minden művészeti oktatásnak és a későbbi alkotói munkák felépítésének stratégiája nagyjából ugyanaz: különböző témák kutatása, elemzése, összefüggések keresése, majd kidolgozni a saját irányainkat, megtervezni, megalkotni azt, ami általunk jön létre.
Az alkotói munka egy olyan folyamat, ami “keresztül megy” az egyénen, a saját érzékelésén, vízióin, és személyiségén. Úgy is lehet fogalmazni, hogy lelket adunk az alkotásnak, képeink “sajátunkká" válnak.

Alkotói folyamatok támogatása
Az inspirációk a tervezési és alkotói folyamatok alapjául szolgálnak, megismerhetjük látásmódunkat, kutatási forrásainkat, esztétikánkat.
Ezeken a képalkotási alkalmakon fejlesztjük, hogy látásmódunk sokkal egyénibb legyen, találjuk meg azokat az irányokat, amelyekben leginkább önmagunk vagyunk.

Az inspirációk alkalmazása
A vizualizációs műhelymunkák
keretében inspirációs boardokat elemzünk, megfigyeljük, hogy melyik témával lenne kedvünk foglalkozni, majd elkezdjük formálni saját “ötleteinket” - így tervezési folyamatokat indítunk el. Készülünk a témákhoz kapcsolódó tárgyakkal, stylinggal és/vagy berendezéssel, így a workshopokon kísérletezve már vizualizálhatjuk a tervezési folyamataikat.
Ezeket a témákat házi feladatként is tovább vihetjük magunkkal, amelyekkel irányt adhatunk portfoliónknak, leendő projetjeinknek.Előadás és Workshop
Előadó és témavezető: Pálmai Angie, Bodogán Sándor

  • Helyszín: Prime Studio
  • Maximum létszám: 10 fő
  • Kéthetente szerdánként 4x45p 17:00-21:00 ( 8 alkalommal )

  • Kezdés: 2023. november 8. szerda 17:00
  • További alkalmak:  november 22., december 6., december 20., 2024. január 10., január 24., február 7., február 21.Tematika
Minden alkalommal egy moodboard alapján készülünk inspirációs és gyakorlati feladatokkal. Értelmezzük a látottakat, mind vizuálisan, mind tartalmi szempontból, majd összefüggéseket és asszociációkat keresünk, koncepcióba helyezzük, valamint a stúdióban előkészítve fotózunk, kísérletezünk a kialakult inspirációs irányainkkal.

1. Az inspirációk forrásai - Vizuális érzékelés
Moodboardokról, mint vizuális “jegyzetről”
Inspirációkkal való munka - egyéni jegyzetek, vizualizációk
Saját moodboardok és információk értelmezése

2. Elemezés, Kutatás - Alkotói folyamatok működése
Esztétika, Téma, Technika

Minden alkalommal 3 elemet érintünk egy moodboard felvázolásával és értelmezésével
Mindhárom elem része a kutatási irányainknak, melyben megjelenik az érdeklődési kör, a stílus és a technikai vonatkozás.

3. Műhelymunkák - Az inspirációs források alkalmazása
Egyéni alkotások, műhelykísérletek, fotózások
Minden fotózási alkalommal más témát érintünk - Installációk, tér, tükör, akt, növény, divat, kiegészítő, portré

+ Házi feladatok
+ A workshopok előtt “mini kipakolási” lehetőség - ami lehet saját moodboard vagy kész fotó kinyomtatva (30p)


Jelentkezés:
https://www.fotosworkshopok.hu/a-kepalkotas-lelke